Samsung

Monitoarele ultrawide sunt o categorie relativ noua de monitoare care sunt intr-adevar mai largi decat cele standard. Dar, vineri, Samsung a introdus CHG90, primul monitor din noua categorie „super ultrawide”, si este extrem de mare.

CHG90 are un raport de aspect de 32:9. Pentru comparație, monitoarele ultrawide au un raport de aspect de 21:9, iar monitoarele normale au un raport de aspect de 16:9.

CHG90 face parte din gama de monitoare de gaming de la Samsung, care vin cu specificații si caracteristici pe care gamerii le pot aprecia cu adevarat, cum ar fi timpul de răspuns rapid și tehnologia FreeSync 2 de la AMD. 

Observa dimensiunile enorme ale CHG90 de 49 de inchi:

Antonio Villas-Boas/Business Insider

Din orice unghi l-am privi monitorul este imens:

Antonio Villas-Boas/Business Insider

Este curbat, ceea ce ajuta la mentinerea marginilor exterioare ale lui CHG90 in vederea periferica. Fara curbare, probabil ca ar fi necesara intoarcerea constanta a capului, ceea ce ar putea deveni inconfortabil dupa un timp.

Antonio Villas-Boas/Business Insider

Are un unghi de vizualizare de 178 de grade.

Iata cum arata un joc in raportul de aspect 16:9 obisnuit:

Antonio Villas-Boas/Business Insider

Iata cum arata pe monitorul CHG90 de 32:9.

Antonio Villas-Boas/Business Insider

Pe langa avantajul campului vizual extins, latimea si curbele sale arata ca si cum v-ar putea introduce intr-un joc imersiv.

Antonio Villas-Boas/Business Insider

Ati putea chiar sa jucati un joc pe jumatate pe ecran si sa pastrati cealalta jumatate deschisa pentru altceva.

Antonio Villas-Boas/Business Insider

Samsung CHG90 este, in esenta, doua monitoare full-size, full HD (1080p) intr-unul, ceea ce il face excelent pentru multitasking.

Antonio Villas-Boas/Business Insider

Rezoluția sa este de 3840 x 1080, ceea ce inseamna ca dubleaza HD-ul complet. Este ca si cum ai avea doua afisaje, dar fara decalajul dintre monitoare.

Specificatii si caracteristici importante ale lui CHG90:

• CHG90 utilizeaza un panou LCD VA, care este un panou ultrarapid, cu un timp de raspuns de doar o milisecunda. Asta nu ar insemna mult pentru cineva care utilizeaza cea mai mare parte calculatoarul pentru a lucra, dar gamerii care joaca jocuri cu ritm rapid pot aprecia timpul minim de raspuns al CHG90.

• Are o rata de reimprospatare de 144 de hertzi, ceea ce inseamna ca fiecare pixel se poate reimprospata de 144 de ori pe secunda si genereaza jocuri de mare viteza – daca placa grafica poate gestiona rate de cadre ridicate.

• Utilizeaza tehnologia cuantica-dot din gama HDTV Samsung pentru o mai buna luminozitate si acuratete a culorii decat monitoarele LCD obisnuite.

• De asemenea, dispune de HDR10 pentru culori si contrast excelent.

• Este primul monitor cu tehnologia FreeSync 2 de la AMD, care va ajuta sa comunicati cu placa grafica a PC-ului, pentru a obtine un gameplay, fara intreruperi.

Puteti imparti aspectul ecranului cu software-ul CHG90, deoarece Windows 10 nu are setari sau suport pentru un ecran atat de lat.

Antonio Villas-Boas/Business Insider

CHG90 costa 1.500 $ si este disponibil pentru pre-comanda acum.